Nieuws

Een animatiefilm maken voor je bedrijf?

dinsdag, 22-9-2015  

M-media - Animatiefilm makenEen animatiefilm maken lijkt leuk en aardig. Het is natuurlijk een geweldige manier om een product of een bedrijf te promoten. Maar als je besluit een animatiefilm te maken, kun je dat echt beter aan een professional overlaten. Het is tegenwoordig vrij verleidelijk om zelf een animatiefilm te maken. Gelukkig is er internet, waardoor er zo veel mogelijk is. Waardoor je zelf een en ander kunt leren, en een animatiefilm maken behoort dus ook tot de mogelijkheden. Er zijn programma’s en websites die het mogelijk maken om dit ook als iemand te doen die hier niet al te veel verstand van heeft. Maar denk er ten eerste eens aan hoeveel tijd dit gaat kosten. Vraag jezelf of het het waard is om dit zelf te doen. Een animatiefilm maken, daar gaat sowieso al behoorlijk wat tijd in zitten, maar al helemaal als je dit nog niet (vaak) eerder hebt gedaan. Denk aan de vele uren die het je gaat kosten, en dan weet je natuurlijk nog niet of het resultaat iets zal zijn waar je helemaal tevreden mee bent. Het duurt echt lang om je de lesstof en het systeem eigen te maken. En dan moet je nog beginnen met de animatiefilm maken. Laat het aan een professional over, dan weet je in ieder geval zeker dat je daar niet veel tijd aan kwijt bent. Tenminste, niet aan de animatiefilm maken zelf. Misschien moet je wel op zoek gaan naar een bedrijf dat animatiefilm maken tot een kunst heeft verheven. Die de mooiste films kunnen maken, ook voor jou. Dan hoef je niet langer te zoeken, want ik heb een hele goede tip voor je. Ik liet een animatiefilm maken door M-Media, en ben daar meer dan heel erg tevreden over. Niet alleen over de film zelf, maar ook over de manier van werken, de service. Dus zit je eraan te denken om een dergelijk project op te zetten? Ga dan bij een betrouwbaar bedrijf als M-Media te rade, want zij hebben de professionaliteit en vakkennis in huis die je nodig hebt om er de mooiste animatiefilm van te maken!

Een animatiefilm laat je maken door M-Media

Om te beginnen kun je eens een kijkje nemen op de website van M-Media. Hier kun je al wat informatie vinden over een animatiefilm maken. Maar heb je interesse? Dan is het zeer verstandig om gewoon eens contact op te nemen. Op een persoonlijke manier kan dan worden besproken wat de beste optie is voor een klant. Dankzij internet en sociale media is een animatiefilm maken tegenwoordig een prachtig middel om klanten te behouden en nieuwe potentiële klanten te bereiken. Van YouTube tot Facebook, de eigen website tot Twitter. Er zijn nu zo veel mogelijkheden dat een animatiefilm maken zeker een goed plan is. Hoe dat dan in z’n werk gaat, dat verschilt natuurlijk per klant. Het is erg belangrijk om elke klant persoonlijk te helpen zodat het bedrijf of het merk op een goede manier de eigen identiteit kan uitstralen in een video of een boodschap de wereld in te sturen. Als je besluit om bij M-Media aan te kloppen, verloopt het proces van een animatiefilm maken in vier fasen:

  • concept bedenken
  • storyboard maken
  • productie
  • verspreiding van de video

Zoals je ziet gaat er behoorlijk wat voorbereiding aan vooraf en hier wordt de klant nauw bij betrokken, om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Het einddoel is voor M-Media een tevreden klant, dus daarom is openheid van zaken voor dit bedrijf enorm belangrijk. Het concept is al een zeer belangrijke stap, want hier worden bijvoorbeeld de stijl en het doel van de video bepaald. Dat wordt goed met de klant afgestemd. Als dat goed is, kan het storyboard worden gemaakt. Dit betekent dat de ideeën van de professionals worden gevisualiseerd. En dan wordt er nog overlegd over of er bijvoorbeeld een voice-over moet komen, of bepaalde muziek. Daarna kan het proces van de animatiefilm maken beginnen. Dan begint het productieproces, waarbij de video tot stand komt. Maar wat heb je aan een film als die niet bij de klanten terecht komt? Gelukkig is dit het grote voordeel als je met M-Media in zee gaat: zij helpen namelijk ook met de verspreiding!

Een animatiefilm van de beste kwaliteit

Een film moet tegenwoordig goed zijn. Het is dan wel niet zo moeilijk om een video te laten maken en op internet te zetten en dat wordt dan ook massaal gedaan. Het is hierbij erg belangrijk dat je een video laat maken die van goede kwaliteit is. En daar is nogal wat voor nodig. Het moet er bijvoorbeeld niet alleen goed uitzien, maar het is ook heel erg belangrijk dat de boodschap goed overkomt. Dat het de doelgroep aanspreekt, dat het beklijft. En het via juiste kanalen wordt verspreid. Dit is de grote uitdaging voor M-Media en deze mensen willen er dan ook alles aan doen om de animatiefilm te maken die helemaal bij jouw bedrijf past en z’n doel bereikt. Ga eens rondkijken op de website van M-Media, hier kun je zien wat er zoal aan diensten wordt aangeboden. Als je een bedrijfsfilm nodig hebt, zit je hier zeker goed. Op de site kun je ook het portfolio bekijken, wat een goed beeld geeft van waar dit bedrijf voor staat. Heb je interesse? Neem dan zeker een keer vrijblijvend contact op voor meer informatie over animatiefilms en meer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.