Nieuws

zakelijk internet

woensdag, 2-9-2015  

Gakijken - zakelijk internetGeen enkel bedrijf kan tegenwoordig nog zonder internet. Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor bedrijf u bestiert maar zelfs in het geval dat u weinig beroep doet op het internet wilt u natuurlijk altijd nog een eigen website onderhouden en zelf op het internet informatie kunnen opzoeken. Meestal is het echter zo dat internet veelvuldig wordt gebruikt door personeel of geautomatiseerde processen in bijvoorbeeld een fabriek. In alle gevallen is snel en betrouwbaar zakelijk internet onmisbaar. Als u nog niet beschikt over zakelijk internet of uw verbinding wilt upgraden kunt u op zoek gaan naar een goedkope en betrouwbare aanbieder van zakelijk internet. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht op https://fiber.gakijken.nl/nieuws-over-zakelijk-glasvezel/103-zakelijk-internet. Hier vindt u diverse mogelijkheden als u wilt kiezen voor zakelijk internet. Daarnaast is het ook mogelijk een aanvraag te doen voor een glasvezelnetwerk. Glasvezel biedt een nog snellere en gestroomlijnder internetervaring. Omdat bij het gebruik van internet niet alleen gebruiksgemak maar ook economische belangen meewegen is zakelijk internet wel degelijk een andere tak van sport dan particulier internet. Daarom is het belangrijk dat u niet met de eerste de beste in zee gaat als u een pakket voor internet af wilt sluiten. Omdat tegenwoordig steeds meer onderdelen binnen bedrijven afhankelijk zijn van een vlekkeloze internetverbinding kunt u maar beter de beste aanbieder in zakelijk internet contacteren. Hieronder leest u meer over de voordelen van zakelijk internet en de mogelijkheden daarin.

Voordelen zakelijk internet en glasvezel

De mogelijkheden die zakelijk internet en glasvezelnetwerken u bieden zijn eindeloos. U kunt bij het afsluiten van internet kiezen voor meerdere providers, waaronder KPN en Ziggo. Het is afhankelijk van de regio waar uw bedrijf zich bevindt welke keuze het meest voor de hand ligt. Daarnaast kan het handig zijn te kiezen voor een provider waar u eventueel al diensten hebt lopen. Als u een vorm van zakelijk internet heeft waar u tevreden over bent bij de ene provider kan het lonen om bij dezelfde provider een nieuw contract af te sluiten. In overleg is het soms mogelijk korting te krijgen omdat u er niet voor kiest over te stappen. Uw bemiddelingspartner in het afsluiten van zakelijk internet kan u helpen bij het maken van deze keuzes. De keuzes zijn immers divers. Zo kunt u bij het afsluiten van zakelijk internet kiezen voor een aantal mogelijkheden:

  • Internet Access
  • VoIP
  • ISDN over IP
  • Gesloten IP-VPN
  • Gesloten E-VPN

Het is afhankelijk van de mate en de aard van het gebruik van internet binnen uw bedrijf wat de meest geschikte opties zijn. Daarnaast is het mogelijk een check te doen of glasvezelnetwerk een optie is om het internet nog sneller en betrouwbaarder te kunnen leveren. Ook dit is afhankelijk van uw locatie. Middels de checker op de website komt u er snel achter of dit mogelijk is. Zakelijk internet biedt u vele voordelen. Zo is het snel, betrouwbaar en flexibel. Ook is het hiermee mogelijk de lijnen binnen uw bedrijf zo kort mogelijk te houden door alle apparaten te laten aansluiten op één betrouwbaar en snel netwerk. Het netwerk is in tegenstelling tot particuliere netwerken in staat tot het verwerken van zeer grote hoeveelheden data. Bovendien biedt de grote betrouwbaarheid ervan u de zekerheid dat uw betalingsverkeer, bedrijfsactiviteiten op het net en alle geautomatiseerde processen, alsmede uw administratie, zonder onderbreking zullen werken. Er zijn daarnaast diverse noodoplossingen beschikbaar als het internet op een zeker moment uitvalt. De kans hierop is echter zeer klein tegenwoordig. Als dit wel gebeurt, is het bovendien vaak mogelijk om de schade te verhalen.

Veiligheid

Als u kiest voor zakelijk internet is het ook belangrijk uw netwerken zo goed mogelijk te beveiligen. Daarnaast moet u er bijvoorbeeld ook over nadenken wat u doet met open netwerken. Biedt u uw klanten de mogelijkheid gebruik te maken van uw verbinding? Hoe beveiligt u uw bedrijfsgegevens? Laat u alle computers aansluiten op hetzelfde netwerk of kiest u voor clusters? Als u zelf de antwoorden op deze vragen niet hebt kunt u dit voorleggen aan een van onze medewerkers. Er zijn diverse mogelijkheden waardoor u uw internet goed benut en blijft benutten. U wilt uw netwerk bijvoorbeeld niet onnodig belasten waardoor het alsnog traag wordt. Hiervoor kunt u het beste overleggen met iemand die hier veel van af weet. Het instellen van de juiste wachtwoorden en netwerken is essentieel bij het goed beveiligen van uw netwerken. Ook om uw netwerken te beschermen tegen internetcriminaliteit en stoorzenders is het belangrijk goed te kijken naar het gebruik van uw netwerk. Andere gebruikers van uw netwerken kunnen bij en onbeveiligd netwerk relatief eenvoudig gegevens van alle apparaten in dat netwerk opvragen. Dat wilt u natuurlijk niet. Indien u werkt met klantgegevens of betalingsverkeer wilt u uw klanten de absolute garantie geven dat al het dataverkeer via zakelijk internet veilig verloopt. Dit is uiteraard te regelen maar dat heeft wat voeten in de aarde. Vooral als uw bedrijf zich in een omgeving bevindt waar andere bedrijven ook een netwerk geïnstalleerd hebben is het noodzakelijk dat alle signalen op elkaar afgestemd zijn zodat u kunt profiteren van een optimale werking en snelheid van het net. U hoeft echter daarom de keuze voor zakelijk internet niet uit te stellen. Zakelijk internet heeft zoveel voordelen dat het absoluut opweegt tegen de investering die u moet doen. Zo kan uw bedrijf gegarandeerd weer een tijd mee! Voor meer informatie kunt u de website raadplegen. Daarop vindt u ook de gratis glasvezelnetwerkchecker.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.